Integraatiokehittäjä

joulu 20, 2021 | Rekry

Integraatiokehittäjä sujuvoittaa asiakkaan arkea moderneilla työkaluilla

Miltä kuulostaisi, jos pääsisit näkemään työsi jäljen konkreettisesti asiakkaiden arkea helpottaen? Kutkuttaako ajatus integraatioiden rakentamisesta ihan alusta asti? Tutustutko uteliaasti uusiin järjestelmäratkaisuihin ja teknologioihin?

Kaikkea ylläolevaa (ja paljon muuta) puuhaa integraatiokehittäjä Devikoneella, kuten työntekijämme Marjut Mikkola!

“Tiedän, että tekemäni integraatioratkaisut helpottavat asiakkaiden arkea. Pystyn siis työlläni tuottamaan aidosti arvoa heille, ja se tuntuu merkitykselliseltä.” – Marjut

Integraatiokehittäjänä autat asiakasta tekemään digitaalisesta arjesta mahdollisimman jouhevaa ja mukavaa rakentamalla eri järjestelmien välisiä tiedonsiirtoja. Tässä hommassa on paljon muutakin kuin istumista pitkissä (virtuaalisissa) palavereissa.

Työpäiväsi integraatiokehittäjänä koostuu esimerkiksi näistä asioista

 

Helpotat tiedonsiirtoa eri järjestelmien välillä. Hyödyntämällä olemassa olevia, tai luomalla uusia ja moderneja API-rajapintoja, autat asiakasta esimerkiksi vähentämään manuaalista työtä ja inhimillisiä virheitä.

Työskentelet asiakasrajapinnassa säännöllisesti asiakkaan ja koko muun tiimin kanssa. Tämä tarkoittaa osallistumista ratkaisujen suunnitteluun, määrittelyyn, integraatioiden testaukseen sekä tehdyn työn dokumentointiin. Arki pysyy huomattavasti mielekkäämpänä, kun mukana on myös kohtaamisia ihmisten kanssa ja pääset kiinni heidän liiketoimintansa ytimeen.

Käytät monipuolisesti eri sovellustyökaluja, joilla saat eri tietomuodot sujuvasti muunnettua asiakasjärjestelmän edellyttämään muotoon. Keskustelet myös erilaisten tietokantojen kanssa rikastaen siirrettäviä tietoja.

Paneudut moderneihin konttiteknologioihin, pilvialustoihin ja DevOps-työkaluihin. Muun muassa Red Hatin, Frendsin ja Azuren tarjoamat teknologiat ovat tässä työssä parhaita kavereitasi.

“Kun uusia järjestelmiä tulee vastaan, se pakottaa oppimaan uutta. Miten juuri tässä tapauksessa saadaan yhteydet toimimaan oikein tai miten dataa pitää muokata?” – Marjut

Koodaat ja rakennat integraatioita – ehkä hyödyntäen jopa tekoälyä. Käytännön koodaaminen ja integraatioiden rakentaminen tulee osaksi rutiinejasi aivan alusta asti.

👉 Lue lisää siitä, mitä kaikkea integraatiokehittäjä Marjut on oppinut integraatioista ja avoimen lähdekoodin ratkaisuista

Kolme integraatiokehittäjän ydintaitoa

 

#1 Vahva pohja ohjelmistokehityksestä

Jos integraatiot ovat vielä hieman vieraita, niiden maailmaan pääsee kyllä nopeasti kiinni. Hommaa helpottaa huomattavasti kun pohjalla on osaamista ohjelmistokehityksestä.

#2 Kiinnostus työskennellä asiakasrajapinnassa ja ymmärtää asiakasta

Integraatiotyö ei ole pelkkää koodaamista, koska siinä onnistuakseen täytyy ymmärtää prosessia myös asiakkaan päässä. Ja se vaatii tutustumista asiakkaaseen ja heidän liiketoimintaprosesseihin.

Jos integraatiot ovat tämän työn suola niin asiakastyö on sitten pippuri. Ilman jompaa kumpaa homma olisi aika mautonta.

#3 Open source –ajattelutapa tuntuu luontevalta

Open source -ajattelutapa viittaa avoimuuteen joka tasolla – avoimesta lähdekoodista tiimiläisten väliseen vuorovaikutukseen. Jos olet meidän tapaamme uteliasta sakkia, haluat parantaa olemassa olevaa ja jakaa oivalluksia muiden kanssa, voisi tässä olla sinulle sopiva seuraava ura-askel.

“Integraatioiden parissa jatkuvan parantamisen ajattelutapa tarkoittaa esimerkiksi sitä, että oppien karttuessa voi palata parantamaan vanhoja integraatioita. Näin ne kestävät aikaa paremmin.” – Marjut

👉 Haluatko jutella tarkemmin uramahdollisuuksistasi meillä? Ota yhteyttä Ari Saloseen (050 599 3009, ari.salonen@devikone.com) tai lähetä viestiä rekry@devikone.com.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram